Scroll Top
+381 64 0000 807

Upoznajte autora

Autor koji spaja strast prema ugostiteljstvu i znanje menadžmenta.

Ja sam Boro Todorović, autor knjige „Umetnost restoranskog poslovanja“ i menadžer sa dugogodišnjim iskustvom u ugostiteljskoj industriji. Ova knjiga rezultat je moje strasti prema gastronomiji i posvećenosti stvaranju izuzetnih restoranskih iskustava.

0
+
godina iskustva u ugostiteljstvu.
0
+
projekata realizovanih u restoranskoj industriji.
Boro Todorovic (1)

Boro Todorović je stručnjak u oblasti hrane i pića sa velikim iskustvom u ugostiteljstvu i hotelijerstvu. Aktuelni je operativni direktor objekta Gorski Hotel & Spa. Njegova karijera obuhvata rad u renomiranim hotelskim objektima širom regiona, te saradnju sa velikim brendovima, pri čemu se izdvojio po izuzetnim veštinama i dostignućima.

Karijeru je započeo u Marriott Courtyard hotelu u Sarajevu, nakon čega je nastavio da razvija svoje veštine kao food & beverage menadžer restorana Adriatica, u grupaciji Zaliv MNu Crnoj Gori. Osim toga, učestvovao je u realizaciji otvaranja i predotvaranja hotela Bosmal Arjaan by Rotana u Sarajevu, što je značajno obogatilo njegovo iskustvo.

Od 2020. do 2023. godine obavljao je funkciju direktora za hranu i piće u ekskluzivnom hotelu Gorski Hotel & Spa na Kopaoniku, a u tom periodu je za svoj rad dobio i relevantna priznanja, među kojima je i nagrada Ambasador dobre uslugeu kategoriji Menadžera najuspešnijeg F&B sektora u 2020. i 2021. godini. Ova priznanja svedoče o Todorovićevoj predanosti kvalitetu i o izuzetnim rezultatima koje je postigao u sektoru hrane i pića.

Pored navedenog, Boro Todorović se ostvario kao tvorac restorana La Pista, koji je oličenje njegove strasti prema gastronomiji i ugostiteljstvu. Ovaj restoran je vrlo brzo postao jedan od najcenjenijih u zemlji, osvojivši dve kuvarske kape 2022. godine i tri kuvarske kape 2023. i 2024. godine prema Gault & Millau vodiču, u okviru kojeg je svrstan među top tri restorana u Srbiji. Uz to, La Pista je 2023. godine nagrađena prestižnim priznanjem Taste Awards za najbolji italijanski restoran u Srbiji.

Kao kruna njegove karijere došla je pozicija operativnog direktora hotela Gorski na Kopaoniku 2023. godine.

Boro Todorović angažovan je na više projekata i kao konsultant hotela iz grupacija Accor, Radisson i IHG za sektor hrane i pića u fazi projekata predotvaranja i otvaranja ovih hotela u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Albaniji. Njegovo stručno vođstvo doprinosi uspešnoj implementaciji kulinarskih i ugostiteljskih koncepata u okviru projekata ovih renomiranih kompanija. Poslednjih godina, Boro je takođe imao priliku i da deli svoje bogato iskustvo sa kolegama i stručnjacima iz industrije u okviru različitih sajmova, gde je aktivno učestvovao kao panelista. Borino prisustvo na skupovima kao što su Sarajevo Tourism Summit, Turistički samit Vrnjačka Banja, kao i prestižni događaj Best Stay u Zagrebu, doprinelo je razmeni ideja, predstavljanju inovacija i unapređenju ugostiteljske industrije u regionu.

Svojim znanjem, profesionalizmom, posvećenošću i impresivnim dostignućima u ugostiteljskoj industriji, Boro Todorović se afirmisao kao neprikosnoven lider i inspiracija za sve koji teže uspehu kako u sektoru hrane i pića, tako i u prvoklasnom hotelijerstvu i ugostiteljstvu.